Harrastuksena matkustaminen

Harrastuksena matkustaminen 

Maisema Pirunkurun nousun jälkeen

Harrastamme perheemme kanssa matkustamista. Jotta se on mahdollista, tarkoittaa se meille budjetointia ja suunnittelua. Teemme elämässä jatkuvasti valintoja; on kyseessä sitten rahan- tai ajankäyttö, sosiaaliset suhteet tai vaikka ruokaostokset kaupassa. 


Me olemme valinneet tehdä tietoisia valintoja niin, että matkustaminen on mahdollista. Budjetoimme kuukauden menot kohtalaisen tarkasti. (Kerron tästä tarkemmin vielä erillisessä postauksessa.) Olemme valinneet, että asumme vähän pienemmässä asunnossa kuin ehkä haluaisimme. Valitsimme asuinpaikan niin, että selviämme yhdellä autolla. Meillä on ollut pidempään koirakuume, mutta päädyimme jälleen siirtämään koiran hankintaa, sillä koiran ottaminen mukaan matkoille ei aina olisi mahdollista eikä sopivia koiranhoitopaikkoja ole joka nurkalla. Käytämme lomat matkustamiseen, jos se suinkin on mahdollista.


Teemme matkasuunnitelmia usein vuodenkin jänteellä. Pohdimme ja tutkimme jatkuvasti uusia matkakohteita. Juttelemme matkasuunnitelmista paljon koko perheen kanssa. Varsinkin esikoisemme tuntee kohtalaisen hyvin maailman karttaa ja uskallan väittää, että hän tunnistaa valtioiden lippuja enemmän kuin keskiverto suomalainen (aktiivisessa hallinnassa jannulla on yli 100 lippua). Seuraava matkakohde ja sen suunnittelu voi nousta jonkun perheenjäsenen haaveesta, toiveesta tai mielenkiinnonkohteesta. Poimimme myös ideoita sosiaalisten suhteiden kautta sekä luonto- ja matkailudokkareista, joita katsomme perheen kanssa. Luemme muiden tekemiä matkasuunnitelmia ja -toteutuksia.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matka Etelä-Italiaan, part 3

Tyttöjen reissu Vantaalle

Saksan ja Itävallan Alpit, part 1