Aikuismatka Vantaalle

Aikuismatka Vantaan sydämeen


Tylsää, sanoisi joku. Helppoa, sanoo toinen. No, joka tapauksessa päädyimme ottamaan irtioton arjesta vuorokaudeksi. Lapset pääsivät serkuille kylään ja me vanhemmat pääsimme Flamingoon yöpymään. Vietimme isänpäivää jo etukäteen, sillä yöpymisajaksi osui juuri isänpäiväviikonloppu.


Ulkoilusää oli harmaa ja utuinen, joten suuntasimme ensimmäiseksi Kuusijärvelle kävelemään. Reitit eivät olleet tuttuja ja yllätyimme, miten huonosti reitit on merkitty. Muutaman kilometrin verran kuitenkin sompailimme siellä ja ihailimme sammaleiden vihreän sävyisenä levittäytyvää mattoa.


Kuusijärvi

Kuusijärvi

Kuusijärvi

Tarkoitus oli mennä saunomaan ja uimaan Kuusijärvellä, mutta sinne olikin perjantai-illan ratoksi lähtenyt joku muukin. Aika monikin. Tunti olisi pitänyt odottaa saunaan pääsyä, joten päädyimme jättämään tällä kertaa savusaunan välistä. 


Sen sijaan suuntasimme hotellille ja sieltä suoraan syömään. Olemme monta kertaa aiemminkin suunnitelleet ruokailua The One Thai Kitchenissä, mutta joka kerralla se on jäänyt. Tällä kertaa kuitenkin päätimme pitää suunnitelmasta kiinni ja mennä sinne syömään. Onhan se saanut valtavasti kehuja sosiaalisessa mediassa.


Otimme alkupalat ja pääruoan. Jo siinä vaiheessa, kun lautaset tuotiin pöytään, tuli pettymys. Som tam lillui kastikkeessa, siinä oli lehtisalaattia kaalin sijaan. Kastike maistui lähinnä tamarindille. Olen syönyt Thaimaassa lukemattomia kertoja loistavia som tameja ja tämä oli kaukana niistä. Osa jäi syömättä.


Satayn kana oli paksuja paloja eikä kastikkeessa maistunut edes etäisesti maapähkinä, vaan lähinnä tamarindi.


Red curry muistutti etäisesti red currya, mutta kauaksi jäätiin Thaimaan aidoista, hyvistä mauista. Kana oli yrttimarinoitua ja erikseen red curryyn lisättyä. Myöskin loistavia red curreja olen syönyt Thaimaassa ja tämän hädin tuskin tunnisti samaksi ruoaksi. Valtaosa ruoasta jäi syömättä.


En muista, mitä Isimies söi pääruoaksi, mutta liha oli sitkeää. Isimies kuitenkin taisteli ja söi kaiken tilaamansa. Hyvää se ei kuitenkaan ollut.


Ei siis jatkoon.


Hyvä thairuoka on itselle sydämen asia. Monta kertaa on kuitenkin tullut todettua, että samoin jokainen suomalainen ei ole hyvä suomalaisen ruoan kokki, niin ei jokainen thaikaan ole loistava thaikokki.


Tällä hetkellä oma thairuokasuosikkimme on Sipoossa sijaitseva Thai Infinity by Kalvalin. Se on ruokakärry, jonka aukiolo kannattaa aina tarkistaa Facebookista. Jonkun kerran olemme ajaneet hakemaan ruokaa vain todetakseen, että luukku on jo kiinni ja päivän annokset myyty. On siis huomattavan suosittu paikka, mutta syystäkin.


Harmituksen jälkeen palasimme hotellille nautiskelemaan vain siitä, ettei tarvitse siivota tai laittaa ruokaa. Sehän kotoa pois olemisessa on parasta, että arjen velvoitteet eivät ole silmien alla ja voi hyvillä mielin vain levätä.


Aamupala oli tavalliseen tapaan Flamingossa hyvä. Isänpäivän kunniaksi oli kakkua, mutta aika koskemattomaksi se jäi. Ehkä olisin jotain isompaa ilmeenkohotusta odottanut kuitenkin juhlapäivän kunniaksi.


Aamupalan jälkeen ehdimme vielä Flamingo spahan nauttimaan. Siellä olikin kohtalaisen väljää. Oli ihanaa tehdä saunajoogaa tyhjässä saunassa.


Vaikka mietimmekin etukäteen, onko tylsää mennä samoihin paikkoihin, missä on käynyt monia kertoja, niin jälleen totesimme, että vuorokauden jälkeen oli levännyt olo. Oli kivaa olla kahdestaan ja miten ihanaa olikaan hakea lapset kotiin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tyttöjen reissu Vantaalle

Matka Etelä-Italiaan, part 3

Rantaelämää Kataloniassa