Staycation - lähimatka Helsinkiin

Vaikka valtaosa perheemme matkoista tehdäänkin koko perheen voimin, niin välillä on kiva käydä kahdestaan aikuismatkalla. Toukokuussa päätimme käydä Isimiehen kanssa yhden yön reissulla Helsingissä.


Varasimme yön Presidentistä, jossa emme olleet aiemmin vierailleet. Hotellin yleisilme oli ylellinen ja huone oli todella siisti. Päädyimme valitsemaan hotelliksi Presidentin erityisesti sen erinomaisen sijainnin vuoksi ja se olikin hyvä ratkaisu. Aamupala oli kattavin, mitä Suomessa olemme päässeet kokeilemaan. Iso suositus siis Presidentille!


Kävimme kerrankin syömässä ravintolassa. Isimies valitsi meille balkanilaista ruokaa tarjoilevan ravintola Bokan, joka sijaitsee Kalliossa. Vaikka itselläni oli ehkä himpun verran epäilevä asennoituminen ravintolaa kohtaan, niin kaikki epäilykset karisivat kyllä pois. Tilasimme maisteluannoksen kahdelle. Valtava määrä niin uskomattoman hyvää ruokaa! Ystävällinen palvelu ja välitön tunnelma. Iso suositus siis tällekin! Sen verran varoituksena, että ravintola on pieni ja ainakin oman kokemuksemme perusteella varsin suosittu, joten pöytävaraus kannattaa tehdä. 



Ruokailun jälkeen kävimme käppäilemässä hiljaisella Sörnäisten rantatiellä ja ihailemassa merimaisemaa. 



Illan viimeisenä ohjelmana menimme katsomaan St. Auroran esitystä 6. linjaan. Kieltämättä olo oli aluksi verrattavissa riikinkukkoon varpusten parvessa. Ei siis näyttävyyden vuoksi, vaan erottuvuuden vuoksi. Täti on lähtenyt mustiin pukeutuneiden, lävistettyjen ja tatuoitujen nuorten keskelle. Onneksi lopulta paikalle tuli muutakin tätimäistä porukkaa.


Keikka oli viihdyttävä ja oli kiva päästä pitkästä aikaa kuuntelemaan livemusiikkia. Kun vielä keikan päätteksi pääsin juttelemaan entisen oppilaani kanssa, niin päivä oli kruunattu.



Seuraavana päivänä kävimme vielä uudistetussa Ateneumissa, jonka avaamista olin jo odottanut pitkään. Edelfelt-näyttely oli hieno, mutta laajuudessaan niin suuri, että kaikkeen ei jaksanut keskittyä kovin suurella panoksella. 


Kertoilimme lapsillemme reissun jälkeen, mitä olimme tehneet ja missä käyneet. Elokuussa vietämme äiti-tytär-viikonloppua, kun pojat lähtevät jalkapalloreissulle. A haaveilee siitä, että menemme Presidenttiin, koska siellä on niin hyvä aamiainen. Hän haluaisi käydä myös jossain näyttelyssä tai museossa. Muulla ohjelmalla ei kuulemma ole niin väliä.  


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matka Etelä-Italiaan, part 3

Tyttöjen reissu Vantaalle

Rantaelämää Kataloniassa