Etelä-Ranska ja Assas

Mökkeilyä Etelä-Ranskassa lasten kanssa

Carcassonnesta ajoimme tietullittomia teitä Assakseen. Alkumatkasta kävimme tutustumassa tippukiviluolaan nimeltä Grotte de Limousis, joka sijaitsee noin 20 km Carcassonnesta. Jouduimme ajamaan vähän sivuun reitiltämme, mutta niin vähän, ettei sillä ollut kokonaisuuden kannalta merkitystä ja kohde oli kyllä sen ajamisen arvoinen. Itse olen käynyt ennenkin tippukiviluolassa, mutta muu perhe ei ollut.






Luolaan pääsi vain oppaan kanssa, vaikka nettisivuilla sanotaankin, että ilman opasta pääsee vierailulle. Valitettavasti opas puhui ainoastaan ranskaa, jota kukaan meistä ei puhu. Saimme kyllä äänitteet englanniksi, mutta mitään lisäkysymyksiä emme voineet kysyä, sillä yhteistä kieltä ei löytynyt.


Luolassa on asunut 10 000 vuotta sitten luolakarhuja, joiden raapimisjälkiä oppaan mukaan oli kalliossa. Myös ihmisiä on asunut esihistorialliselta ajalta keskiajalle asti luolassa. Stalagmiitteja, stalaktiitteja sekä yhteen kasvaneita kivipylväitä oli paljon.


Vierailun päähuipentuma oli luolan isoimmassa osassa, jossa esitettiin valo- ja äänishow, joka oli mykistävä. En varmasti ollut ainoa, joka on liikuttunut tuon esityksen aikana. Tähän linkitetty video on tehty upeasti ja sen avulla pystyy tavoittamaan osittain esityksen kauneuden; todellisuus oli kuitenkin vielä kokonaisvaltaisempi. Upea!


Olimme varanneet etukäteen Assaksesta majoituksen - Mas du Puech cigale, jossa samalla majoittajalla oli kolme asuntoa samassa pihapiirissä. Sattui niin mukavasti, että kahdessa muussa asunnossa ei ollut juuri silloin ketään, kun meillä oli varaus. Niin ollen saimme nauttia yksityisestä altaasta ja grillistä.


Paikka oli hiljainen ja metsän keskellä. Aamuisin ja iltaisin kuuntelimme lintujen konserttia yksityisellä pihalla. Kaskaat sirittivät todella kovaäänisesti kaiket päivät. Kaiken kaikkiaan paikka oli idyllinen.


Assas Etelä-Ranska Mas du Puech

Assas Etelä-Ranska Mas du Puech


Assas Etelä-Ranska Mas du Puech


Majapaikan läheltä löytyi onneksi jalkapallokenttä, joten M pääsi päivittäin harjoittelemaan jalkapalloa ja purkamaan harjoitteluintoaan. Kävelymatkan päässä oli myös leipomo, josta pystyi hakemaan aamuksi tuoretta patonkia. Lyhyen ajomatkan päästä löytyi iso kauppa, josta sai kaiken tarvittavan. Hinnat olivat keskimäärin Suomen tasoa - jotkut hyödykkeet halvempia, jotkut kalliimpia ja jotkut sitten samaa hintaa.




Ympäristössä olisi ollut paljonkin nähtävää ja koettavaa, mutta halusimme rauhoittaa meininkiä Andorran jälkeen ja nautiskella majapaikan tarjoamista mahdollisuuksista. Yhtenä päivänä lähdimme käymään Montpellierissä rannalla. Muita ihmisiä ei juuri näkynyt. Ranta oli ihan kaunis, muttei mikään erityinen. Matkalla ihailimme myös flamingoja.





Toisen retken teimme Montpellierissä sijaitsevaan Park de Lunaret-zoo de Montpellieriin. Se on ilmainen eläintarha, joka on sopivan pieni; lapset jaksoivat innostua eläimistä ja kävellä. Kierroksen jälkeen sieltä löytyi vielä leikkipaikka ja todella kiva piknikalue.


Montpellier zoo Lunaret

Montpellier zoo Lunaret

Montpellier zoo Lunaret

Montpellier zoo Lunaret

Montpellier zoo Lunaret

Montpellier zoo Lunaret

Montpellier zoo Lunaret


Kaiken kaikkiaan tykästyimme Etelä-Ranskaan. Maisemat olivat kauniit, jopa sykähdyttävät. Sitä ihmettelimme, miten vähän ihmiset tuntuivat puhuvan englantia.


Majapaikan kanssa osuimme hyvään valintaan. Todella kaunis ja hiljainen paikka luonnon keskellä. Ainoastaan pari miinusta oli: ilmastoinnin puuttuminen eli yöllä oli aika lämmin nukkua sekä heikko nettiyhteys. Asuntoon kuului ilmainen wifi, mutta se ei kantanut asuntoon sisälle ja ulkona yhteys oli hidas. Oma mobiilinettimme ei juuri kantanut tuolle alueelle.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matka Etelä-Italiaan, part 3

Tyttöjen reissu Vantaalle

Rantaelämää Kataloniassa