Sipoonjoen perinnesauna Hindsbyssä

Lähiretkeilyä Sipoonkorven tuntumassa

Kävimme porukalla (ilman lapsia) ottamassa pienen irtioton arjesta ja osana pikkujouluja varasimme Sipoonjoen perinnesaunan. Paikka oli niin vaikuttava, että unohdin kokonaan ottaa kuvia. Alueella on käytössä isohko, maan alle rakennettu savusauna upeine yksityiskohtineen sekä kylmä ja lämmin palju terasseineen. Lisäksi hirsimökissä ja laavulla pystyi viettämään aikaa.


Alue on pieni, mutta varsin idyllinen. Pimeään aikaan kirkas tähtitaivas, laavulla grillituli ja savusaunan hämärä loivat tunnelman siitä, että luonto ympäröi ja se riittää. Savusauna oli juuri sopivan lämpöinen ja tuoksu miellyttävä. Sipoonjoki virtaa aivan vieressä, mutta sitä ei pimeällä nähnyt. Ehkä ainoana miinuksena oli se, että Söderkullantie kulkee aivan vieressä ja siinä liikennettä oli aika paljon perjantai-iltana.


Pari tuntia saunoen kului helposti, kun välillä kävi viilentelemässä ulkona. Meillä oli yksityisvaraus saunalle, joten ulkopuolisia alueella ei ollut. Saunomisen jälkeen oli todella rentoutunut olo ja itse asiassa väsähdin täysin. Seuraavana yönä nukuin poikkeuksellisen hyvin. Kaiken kaikkiaan jäi palautunut ja tavallaan hämmentynyt olo; oli niin levollinen tunne.


Lapsemme rakastavat retkeilyä ja aloinkin heti miettimään, miten paljon omat lapset nauttisivat tuollaisesta kokemuksesta. Eväiden syöntiä laavulla, saunomista rauhassa ja pitkään välillä nauttien ulkoilman viileydestä tai paljussa istuskelusta. Sipoonkorpi on aivan nurkan takana ja saunareissuun olisi helppo yhdistää pieni patikkaretki. Havahduin miettimään myös, miten kaunis ja erilainen paikka on varmasti eri vuodenaikoina.


Huikea paikka! Omaleimainen ja konstailematon.





P.S. Kuuntelen Joni Jaakkolan podcastia (Väkevä elämä - Viisaampi mieli) aamuisin kävellessäni töihin. Sipoonjoen perinnesaunan perustajat vierailivat tuossa Jaakkolan podissa ja kertoivat ajatuksistaan yrityksen taustalla sekä luontosuhteestaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tyttöjen reissu Vantaalle

Matka Etelä-Italiaan, part 3

Rantaelämää Kataloniassa