Lähimatkalla Hämeenlinnassa

Hämeen linna, Miller´s BBQ ja Aulangon kansallispuisto lasten kanssa





Hämeen linna

Kesälomaa on vielä jäljellä viimeiset rippeet ja lapsilla heräsi Italiassa into nähdä linnoja. Niinpä päätimme lähteä katsomaan Hämeen linnaa ja rakentaa sen ympärille lähiretkipäivän.


Satuimme Hämeen linnaan sopivaan aikaan, sillä pääsimme mukaan lasten linnakierrokselle, joka oli muuten ihan loistava! Kierros oli rakennettu näytelmän ympärille ja ainakin meidän lapsiimme se upposi täysillä. Samalla lapset saivat vaivihkaa tietoa keskiaikaisesta linnaelämästä. Kierroksen kesto oli 45 minuuttia, joka oli juuri sopiva aika.


Hämeen linna lasten linnakierros

Hämeen linna lasten linnakierros

Kierroksen jälkeen lapsilla oli vielä intoa kierrellä perheen kanssa linnaa, joka oli itsellekin vaikuttava käyntikohde. Vankila ja militariamuseo olisi kyllä kiinnostaneet, mutta se olisi ollut liian iso paketti kerralla kierrettäväksi.


Hämeen linna

Hämeen linna

Hämeen linna haarniskan testaaminen

Hämeen linna

Hämeen linna

Ravintolaksi valikoimme yhdessä Miller´s BBq:n, joka sijaitsee Katisten kartanomailla ja on 1800-luvulla rakennetussa rakennuksessa. Ravintolassa oli ruuhkaa, mutta tuhottoman kauaa ei tarvinnut jonottaa ja odottaa. Kaikki sujui todella jouhevasti ja miljöö oli todella kaunis. Tunnelma oli kaikin puolin kiva. Tilasimme kaikille eri ruoat ja pääsimme maistelemaan eri annoksia. Ruoka oli aivan loistavaa! Iso suositus tälle paikalle!


Ruokailun jälkeen lähdimme vielä nauttimaan luonnosta ja kävelemään Aulangon kansallispuistoon. Ylhäältä kallioilta oli todellakin kauniit maisemat!


Aulangon kansallispuisto

Aulangon kansallispuisto maisema

Aulangon kansallispuisto maisema

Aulangon kansallispuisto maisema

Oli todella onnistunut päivä! Illaksi ehdimme kotiin ja omiin sänkyihin nukkumaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matka Etelä-Italiaan, part 3

Tyttöjen reissu Vantaalle

Rantaelämää Kataloniassa