Yksi vai useampi matka?

VR yöjunalla kesäiseen Lappiin

Korona-aika rysähti päälle juuri siinä vaiheessa, kun meidän piti lähteä kolmeksi viikoksi Kaliforniaa kiertämään. Kalifornia vaihtui paljuun ja Suomi-reissuihin. Tämäkään ei ollut paha vaihtoehto, mutta kieltämättä tuntui ahdistavalta, kun ei uskaltanut edes haaveilla koronan jälkeisestä ajasta; korona kun tuntui jatkuvan ja jatkuvan.

Olemme nyt tehneet kaksi reissua koronan jälkeen; joululoman patikointireissun Teneriffalle ja urheiluloman Turkkiin. Seuraavaksi olemme lähdössä heinäkuussa Italiaan Napoliin, Amalfin rannikolle ja Sardiniaan. Ruotsin risteily on myös menossa juuri varaukseen. Mieleni olisi myös kaivannut reissua Kuusamoon, mutta kaikkea ei ehdi millään tekemään saman kesän aikana.


Nyt meillä on pohdinnassa se, montako matkaa tulevan lukuvuoden aikana ja miten budjetoimme matkat. Vaihtoehtoja on oikeastaan karkeasti kaksi. 1. Elokuisen risteilyn jälkeen teemme seuraavan matkan vasta ensi kesänä ja tuolloin matkaan olisi käytettävissä enemmän rahaa. Voisimme olla Isimiehen koko 4 viikon kesäloman halutessa ulkomailla. 2. Teemme lukuvuoden aikana yhden tai kaksi matkaa, mutta tuolloin ensi kesän matka ei voi olla kovin hintava matka.


Olen haaveillut matkasta vaikkapa Hawaijille tai Costa ricaan. Kysymys kuuluukin: yksi isompi, vaikeammin saavutettava matka vai useampi pienempi matka? Oikeastihan sekä Hawaiji että Costa rica voisivat vaatia pidemmänkin säästämisen kuin vuoden, mutta isompi matka voisi tarkoittaa mitä tahansa kauemmas suuntautuvaa matkaa, johon vaaditaan vähän isompi budjetti. Mielipiteet perheemme sisällä ovat vaihdelleen. Tällä hetkellä lapset ovat sitä mieltä, että tehdään mieluummin useampi matka vuoden aikana. Itse olin alunperin ehdottomasti yhden isomman matkan kannalla, mutta nyt en enää oikein tiedä. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matka Etelä-Italiaan, part 3

Tyttöjen reissu Vantaalle

Rantaelämää Kataloniassa