Voihan kesäinen Kuusamo

Kuusamon Tropiikki lasten kanssa


Holiday club Kuusamon Tropiikki Petäjälammenranta

Meidän perhehän ei ole lainkaan talvimatkailuperhe, joten reissumme kohdistuvat aina kesäkohteisiin. Olemme korona-aikana käyneet kahdesti Kuusamossa ja kesäinen Kuusamo vei kyllä mennessään. Molemmilla kerroilla yövyimme Petäjälammen rannalla Holiday clubin majoituksessa. Tuonne samaan paikkaan huomaan ajatuksissani reissaavani uudelleen. Holiday club Kuusamon Tropiikki


Mikä Kuusamossa sitten viehättää? Uskomattoman kaunis ja koskematon luonto. Porojen läheisyys. Kuusamossa tulee tunne, että aika pysähtyy. Kuusamossa on vain yksi huono puoli ja se on pitkä ajomatka Etelä-Suomesta. Senkin pystyy selättämään, kun tauottaa lasten kanssa sopivasti ajamisen ja suunnittelee etukäteen ruokailut.


Poroja Kuusamossa

On pakko hehkuttaa Holiday clubin sijaintia ja ympäristöä Kuusamossa. Petäjälammen alue metsäinen, vähän kuin leirintäalue. HC:n asunnoista osa on aivan suoraan rannan luona ja maisema terassilta on huikea. Alueelta löytyy pieni leikkipaikka lapsille, grillikota, maksullinen rantasauna, hiekkapohjainen uimaranta ja frisbeegolfrata. Kylpylää en voi suositella; se on vanha, kulunut ja kovin suppea. Alueelta lähtee paljon polkuja ja jos uskaltautuu lähtemään vähän tuonnemmaksi alueelta, löytyy polkujen varsilta lampi toisensa jälkeen.


Holiday club Kuusamon Tropiikki Petäjälammenranta

Lampi Kuusamon Tropiikin lähellä

Petäjälammen herkusta saa varmasti maan parhaat rieskat. Se sijaitsee kävelymatkan päässä ja sieltä voi hakea sopivasti aamusella tuoreet leipomukset aamupalapöytään.


Yksi suosikkituntureistani, Riisitunturi, sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä. Se on helppo tunturi huiputtaa, vaikkei olisi retkeilykokemusta ja mukana olisi pienempiäkin lapsia. Maisemat ovat kuitenkin upeat ja ehdottomasti vierailemisen arvoiset.


Maisema Riisitunturin laelta Posiolla

Kuusamon keskustasta löytyvät lastemme suosikkipaikat. Siellä on ihana, ehkä 90-luvulla pystytetty leikkipaikka, jossa on hiekkahissi. Aivan tuon leikkipaikan vieressä on loistava, uusi, betoninen skeitti- ja skuuttiparkki. Vaikka lapsemme ovat päässeet leikkimään Kuala Lumpurissa Petronasin tornien vieressä olevassa leikkipaikassa, joka jatkui silmänkantamattomiin, niin tuo Kuusamon hiekkahissi ja skuuttiparkki vie silti voiton. Aikaan sinikellojen-blogista löytyy tästä leikkipaikasta hyvä kuvailu.


Maalaispysäkki Arola oli pienoinen yllätys ja löysimme sinne jonkun mainoksen perusteella. Tuolla kotieläinpihalla oli lämmin, kotikutoinen tunnelma. Pääsimme katsomaan pihan eläimiä ja seurasimme, kuinka vuohi karkaili jatkuvasti. Tilalle tuotiin juuri vierailuaikana pieniä karitsoja ja meidät otettiin mukaan katsomaan, kuinka pieniä karvapalloja totutettiin uuteen kotiinsa. Talon isäntä kertoili meille lampaista ja tilasta ylipäätään.


Vierailu Maalaispysäkki Arolassa Kuusamossa

Vierailu Maalaispysäkki Arolassa Kuusamossa

Vierailu Maalaispysäkki Arolassa Kuusamossa


Oulangan kansallispuiston ja Rukan tarjoamat mahdollisuudet lienevät myös itsestäänselvyys Kuusamossa. Niiden tarjonnasta löytyy valtava määrä eritasoisia reittejä. Pari vuotta sitten lapsemme jaksoivat hyvin kiertää Oulangassa 10 kilometrin lenkin, kun maasto ei ollut valtavan haastava. Valtavaaran reitti Rukalla oli myös mieluisa ja M tykkää erityisesti Konttaisesta.


Oulangan kansallispuistoOulanka

Oulangan kansallispuisto Oulanka

Maisema Konttaisen laeltaKonttainen


Jossain vaiheessa reissaamme vielä kesäiseen Kuusamoon, vaikka tänä vuonna en sinne pääsisikään. Kuusamo on my mind!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matka Etelä-Italiaan, part 3

Tyttöjen reissu Vantaalle

Rantaelämää Kataloniassa