Urheiluloma Turkissa

 

Vietimme joululoman Teneriffalla patikoiden ja saimme ladattua hyvin akkuja sekä kerättyä auringosta voimaa. Silti kevät tuntui jotenkin poikkeuksellisen raskaalta. Meille oli selvää, että kesällä lähdetään Italiaan, ainakin Sardiniaan siskoni luokse. Lisäksi mielessä kyti halu päästä todella helpolle matkalle - siis todella helpolle. Aika nopeasti tuo halu konkretisoitui urheilulomaksi, mieluiten sisältäen all inclusiven, joita normaalisti karsastamme. Tavoitteena oli päästä liikkumaan mahdollisimman paljon niin, ettei tarvitse etsiä ravintoloita tai käydä kaupassa ja tehdä ruokaa.


Olimme jo menettää toivomme, kunnes Tjäreborgilta löytyi niin hyvä kokonaisuus, että siihen oli pakko tarttua. Perheemme viikon matka maksoi n. 2600e. Varasimme matkan Turkkiin heti kesäkuun ja loman alkuun ja hotelliksi valikoitui Barut Sunwing Side Beach. Toki matkaaminen Turkkiin herätti loppukeväästä periaatteellista pohdintaa, mutta lopputuloksena olimme valintaamme erittäin tyytyväisiä.



Turkki Side Barut Sunwing Side resort näkymä 4. kerroksen parvekkeelta

En keksi hotellista mitään valittamista. Majoituimme huoneistossa, jossa oli erillinen makuuhuone ja se sijaitsi 4. kerroksessa. Huoneisto oli siisti ja puhdas.


Lämpötilat pyörivät 30 asteessa ja uima-altaissa vesi oli noin 28 astetta. Uima-altaita oli useita ja pari vesiliukumäkeäkin löytyi. Lapsemme oppivat heti loman alkajaisiksi uimaan kunnolla ja altaissa vietettiin aikaa päivästä paljon.


Pelikenttiä oli 2 - monipelikenttä sekä tenniskenttä. Pienten lasten leikkipaikkoja löytyi sisältä ja ulkoa. Kuntosali oli hotellin saliksi poikkeuksellisen hyvä ja jumppahuone oli ohjatun toiminnan ulkopuolella vapaassa käytössä.


Ohjattua toimintaa oli niin aikuisille, pienemmille lapsille, nuorille kuin perheillekin. Lapsemme osallistuivat esimerkiksi parkouriin ja jalkapalloon. Itse kävin joogatunneilla ja coressa. Perheenä kävimme vielä perhejoogassa. Kuntosali oli luonnollisesti myös aktiivisessa käytössä.


Kaikki nämä toiminnot olivat ilmaisia ja paljon enemmänkin olisi vielä löytynyt.


All inclusive-ruokailu oli poikkeuksellisen monipuolinen ja vaihteleva. Viikon aikana ei ehtinyt kyllästymään mihinkään. Erityisesti mieleen jäivät aamupalan superherkullinen steel cut - kaurapuuro sekä suoraan kennosta valuva hunaja. Olen mielestäni tarkka hunajasta, kahvista ja suklaasta, ja tuo hotellin hunaja oli ehdottomasti parhaita hunajalaatuja, joita olen maistanut.


Turkki Side Barut Sunwing Side resort hunajakenno aamiaisbuffetissa



Hotelli oli niin syrjässä, ettei lähellä olisi ollutkaan järkevästi ravintoloita tai kauppoja. Siinäkin mielessä all inclusive oli järkevä ratkaisu juuri tässä hotellissa.


Side kaupunkina on pieni. Kävimme tutustumassa Siden antiikin aikaiseen osaan ja Apollon temppeliin. Lapsemme ovat kiinnostuneita luonnon ja maantiedon lisäksi myös historiasta. Heille oli antoisaa nähdä antiikin ajan pylväitä sekä kaivauksia, joista osan päälle oli laitettu lasilevyt ja niiden päällä pääsi kävelemään. 



Turkki Side Apollon temppeli vanha kaupunki antiikin aika




Turkki Side vanha kaupunki antiikin aika


Kävimme vaateostoksilla Nova Mallissa. Erityisesti Turkissa valmistetut vaatteet olivat edullisia (Papi osti kahdet farkut maksaen niistä noin kolmasosan Suomen hinnoista). Valikoima edullisissa vaatteissa ei tosin ollut valtavan laaja.


Ranta oli aivan hotellin lähellä. Siellä kävimme kerran. Ranta oli aika likainen ja täynnä muoviroskaa. Vesi oli alle 20-asteista, joten sekään ei houkutellut uimaan. Tämä ei meitä kuitenkaan haitannut aktiviteettien osalta, sillä hotellilta löytyi tekemistä niin paljon. Eipähän tarvinnut kantaa hiekkaa Suomeen.


Julkista liikennettä ei juuri ollut, mutta taksilla pääsi helposti liikkumaan. Se ei ollut erityisen halpaa, muttei toisaalta ehkä Suomen hinnoissakaan (harvemmin tulee käytettyä Suomessa taksia). 4 kilometrin matka hotellilta ostoskeskukselle maksoi 6-8 euroa. Koska olimme valinneet urheiluloman, meillä ei ollut tarvetta liikkua hotellilta kovin kauas.


Järjestetyille retkille emme osallistuneet. Mikään niistä ei oikein houkutellut (paitsi ehkä hamam) ja toisaalta varsinkin matkayhtiöiden retkillä retkisuunnitelma ei jousta, vaan mennään suunnitelmaan kirjattujen kohteiden ja aikataulujen mukaan. Retkeilemme yleensä mieluummin omatoimisesti.


Antalyan lentokentälle oli noin tunnin bussimatka hotellilta. Kannattaa huomioida, että lentokentän hintataso on merkittävästi Turkin yleistä hintatasoa korkeampi. Hinnat olivat aivan Suomen lentokenttähinnoissa, osin jopa korkeammallakin. Ravintolat olivat aivan täynnä, istumapaikkoja oli vähän, kuulutukset olivat kovalla ja ihmisiä tungeksi joka paikassa. Pahaksi onneksi Finnairin paluulento oli 2 tuntia myöhässä, joten jouduimme viettämään lentokentällä suunniteltua pidemmän ajan. Lasten mielestä kokemus ei kuitenkaan ollut huono; tilanteen pelastivat kuulokkeet ja tabletit, joita meillä käytetään normaalisti varsin rajoitetusti.


Kokonaisuudessaan matka oli siis erittäin onnistunut. Totesimme yhdessä tuumin viikon jälkeen, että olisimme kaikki viihtyneet vielä toisenkin viikon samassa paikassa urheillen. Tekemistä oli paljon, urheilumahdollisuudet loistavat, ruoka hyvää, palvelu ystävällistä ja korkeatasoista sekä ihmiset todella kohteliaita ja avuliaita. Saimme enemmänkin kuin mitä osasimme odottaa ja urheilemaan pääsimme tavoitteiden mukaisesti.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matka Etelä-Italiaan, part 3

Tyttöjen reissu Vantaalle

Rantaelämää Kataloniassa